Previously Unreleased

Van 7 juli t/m 7 september. Een zomer vol romantiek, drama, horror, morele keuzes, feit en fictie…

We gaan de zomer in met een bijzondere en veelzijdige selectie films van prominente festivals in binnen- en buitenland. Films die de Nederlandse filmtheaters - ten onrechte - niet hebben bereikt. Onder de tien titels bevinden zich films van nieuwkomers als Ainhoa Rodriquez, Gu Xiaogang en Fran Kranz, en werk van gerenommeerde filmmakers als Joanna Hogg, Kornél Mundruczó en Benedek Fliegauf.

Previously Unreleased, vanaf 30 juni iedere week een nieuwe première i.s.m. Eye Filmmuseum.

Vanaf 7 juli

Speelfilmdebuut schildert de lotgevallen van een Chinese familie in de provincie – het leven ontvouwt zich als een rolschildering, geregisseerd met kalme en precieze hand. Onderdeel van de Camera d'Or-competitie, Cannes 2019.

Dwelling in the Fuchun Mountains

Verder in dit programma

Dwelling in the Fuchun Mountains
Speelfilmdebuut schildert de lotgevallen van een Chinese familie in de provincie – het leven ontvouwt zich als een rolschildering, geregisseerd met kalme en precieze hand. Onderdeel van de Camera d'Or-competitie, Cannes 2019.
Mass
Psychologisch geraffineerd, beklemmend Kammerspiel waarin de ouders van een high school-schutter tegenover de ouders van een van zijn slachtoffers komen te staan. Regiedebuut van acteur Fran Kranz (o.a. Cabin in the Woods).
Kill It and Leave This Town
Een man die zijn dierbaren heeft verloren trekt zich terug in zijn herinneringen. Volstrekt unieke animatie met horror-elementen, wonderschoon, teder en grimmig. Winnaar Special Jury Mention op het animatiefilmfestival van Annecy en winnaar FIPRESCI-prijs van de internationale filmpers (Viennale 2020).
There is No Evil
Vier verhalen over vier mannen die zich gedwongen zien morele keuzes te maken onder een repressief regime. Winnaar van de Gouden Beer, Berlinale 2020. De release moest door de diverse lockdowns al diverse malen worden afgeblazen, maar nu eindelijk te zien.
Forest - I See You Everywhere
In zeven hypnotiserende miniaturen volgen we mensen die elk op een andere manier een crisis doormaken. Duistere, in alledaagse horror gedoopte verhalen. Winnaar van de Zilveren Beer, Berlinale 2021.
Dinner in America
Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs.
Destello bravío
Hoogst origineel drama over een vrouw in het zuidwesten van Spanje die haar man verlaat en door het stadje zwerft. De tableaux doen soms denken aan Roy Andersson, maar uiteindelijk heeft Rodriguez een geheel eigen stem. Onderdeel van de Tiger-competitie, IFFR 2021.
After Love
De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking. Uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021.
Evolution
Bitter ironisch, gestileerd drieluik over de manier waarop de Holocaust van generatie op generatie doorwerkt. Van de maker van Pieces of a Woman, Jupiter’s Moon, White God, Tender Son: The Frankenstein Project en Delta.
Altijd weten wat er speelt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.