Het Filmhuis is de hele de week als vanouds geopend. Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café zelfs van 10.00 tot 00.00 uur. We kijken ernaar uit je te zien!

Filmhuis Filmquiz

Doe elke donderdag mee aan de Filmhuis Filmquiz op onze Instagram-stories en wie weet win je aan het eind van de maand een toffe prijs! Iedere editie valt er iets nieuws te winnen dus houd onze Instagram goed in de gaten.

Deze week

Moonage Daydream
Moonage Daydream bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht.
Holiday Inn
“When a fellow is surprised to hear about his own wedding, that's when I go to work with a clear conscience.” - Ted Hanover
Lawrence of Arabia
"You're the most extraordinary man I've ever met. You will be a household word when you will have to go to The War Museum to hear about me." - General Allenby
The Towering Inferno
Amerikaanse rampenfilm uit 1974 van John Guillermin en Irwin Allen met in de hoofdrollen Steve McQueen, Faye Dunaway, Fred Astaire, Paul Newman en William Holden.
Death Becomes Her
Wanneer een oude actrice hoort van een onsterfelijkheidsbehandeling, ziet ze het als een manier om haar oude rivaal te overtreffen.
Mi país imaginario
Documentairemaker Patricio Guzmán (La cordillera de los sueños, Nostalgia de la Luz) keert terug naar Chili om verslag te doen van de onverwachte revolutie die in oktober 2019 begon.
La nuit du 12
Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, en maar blijft rondspoken. Clara’s moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje.
United We Stand
"Wat kun je doen als er oorlog uitbreekt? En doe je dat ook?"
Where Are You, Adam?
"Where are you, Adam?" speelt zich af in het oude Dochiariou-klooster aan de westelijke oever van Oros Athos (Oros Athos is een schiereiland in het noordoosten van Griekenland, ten oosten van Chalcidice, in de Griekse landstreek Macedonië).

The Sound of Flavours

Wist je dat je voor of na de film kan genieten van een heerlijk diner, een lunch of borrel in ons café? Naast ons nieuwe menu ook de 'The Sound of Flavours' playlist met verschillende smaken aan heerlijke filmmuziek!

Tentoonstelling

De gloednieuwe tentoonstelling The Sound of Cinema dompelt je onder in de geschiedenis van de filmmuziek. Ontdek de beginjaren van de cinema, zing mee in de regen, laat je onderdompelen in de dreigende klanken van rampenfilms en word verliefd op de stem van Audrey Hepburn.

Elke woensdagavond: Student nights!

Ben je een student in Den Haag en ga je graag naar de film? Kom dan elke woensdag vanaf 17:00 voor 5 euro naar onze student nights!

Binnenkort

Ontdek The Sound Of...

The Sound of Morricone

Van eind maart tot en met mei brengen we je in het Filmhuis The Sound of Morricone! Van Pasolini tot Tarantino: de beste, meest briljante, vernieuwende en procuctiefste componist van de 20ste eeuw.

The Sound of Bollywood

Geniet mee met de levendige musicals uit Bollywood en laat je door dans en zang meevoeren in tijdloze verhalen over liefde en onrust.

The Sound of James Bond

Ontdek hoe de 007-muziek zich ontwikkelde door de jaren heen.

The Sound of the '10s, '20s & '30s

Luister naar klassiekers uit de beginjaren van de cinema.

The Sound of the '40s

Ervaar de dreiging van de oorlog, laat de tijd voorbijglijden met een hitsong uit een "oorlogsklassieker", je betoveren door de klanken van een buitenaards instrument en neurie mee met meeslepende citermuziek uit Wenen.

The Sound of the '50s

Hoor de dreiging van de koude oorlog, laat je overrompelen door grote orkesten uit spektakelfilms, zing mee in de regen, zwijmel bij de violen uit een melodrama en pink een traan weg bij het eenzaamste trompetgeluid ooit.

The Sound of the '60s

Luister naar de jazzy muziek uit spionagefilms, droom weg bij de ijle stem van Audrey Hepburn, zing mee met Simon & Garfunkel, voel de grootsheid van de woestijn en laat Ennio Morricone je meevoeren naar het Wilde Westen.

The Sound of the '70s & '80s

Laat je onderdompelen in de dreigende klanken van een rampenfilm, dans mee op disco van de Bee Gees, waag je in de onvoorspelbare jungle van Vietnam of fluit mee met de meest opwekkende tonen uit een Nederlandse klassieker.

Podcasts

Benieuwd naar verhalen uit de filmgeschiedenis? Reis door de geschiedenis van de filmmuziek in onze podcasts.

Altijd weten wat er speelt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.