Bekijk deze pagina om inspiratie op te doen. Er valt veel te ontdekken in Filmhuis Den Haag! We zijn de hele week geopend. Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café zelfs van 10.00 tot 00.00 uur. We kijken ernaar uit je te zien!

Filmhuis Filmquiz

Doe elke donderdag mee aan de Filmhuis Filmquiz op onze Instagram-stories en wie weet win je aan het eind van de maand een toffe prijs! Iedere editie valt er iets nieuws te winnen dus houd onze Instagram goed in de gaten.

Deze week

The Whale
Een aangrijpend drama van oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky, waarin hij een ontroerend portret schetst over een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.
Aftersun
Terwijl er voor de beginnende puber Sophie een nieuwe wereld opengaat, worstelt haar vader Calum buiten het zicht van zijn dochter met de zwaarte van het leven.
EO
De wereld is een mysterieuze plek wanneer deze gezien wordt door de ogen van een dier.
Onder het Maaiveld
Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten.
Saint Omer
Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.
Dicht bij Vermeer
Documentaire van Suzanne Raes waarin ze een unieke inkijk geeft in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit.
Love Life
Een bitterzoet drama over de complexiteit van menselijke relaties en het omgaan met grote emoties als liefde en verdriet.
Mon Crime
In het Parijs van de jaren dertig wordt Madeleine Verdier, een jonge, knappe, berooide en ongetalenteerde actrice, beschuldigd van de moord op een beroemde producent.
Inu-Oh
De film vertelt het verhaal over de vriendschap van de twee sterren, die dansend en zingend proberen achter de waarheid te komen en zo elkaars vloek te verbreken.
Leila's Brothers
Leila’s Brothers is een Iraans familiedrama waarin Leila haar leven wijdt aan de zorg voor haar ouders en vier broers.
Klondike
Klondike toont een huiveringwekkende realiteit en laat de kijker min of meer uitgeteld achter.
Het zit in mijn Hart
Theatergroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag, wist ze: hier wil ik wat mee en ze besloot een film te maken van de voorstelling en over dit bijzondere ensemble.

The Sound of Flavours

Wist je dat je voor of na de film kan genieten van een heerlijk diner, een lunch of borrel in ons café? Naast ons nieuwe menu ook de 'The Sound of Flavours' playlist met verschillende smaken aan heerlijke filmmuziek!

Tentoonstelling

De tentoonstelling The Sound of Cinema dompelt je onder in de geschiedenis van de filmmuziek. Ontdek de beginjaren van de cinema, zing mee in de regen, laat je onderdompelen in de dreigende klanken van rampenfilms en word verliefd op de stem van Audrey Hepburn.

Elke woensdagavond: Student nights!

Ben je een student in Den Haag en ga je graag naar de film? Kom dan elke woensdag vanaf 17:00 voor 5 euro naar onze student nights!

Binnenkort

Blind Willow, Sleeping Woman
Betoverende film gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami.
Burning Days
Emre, een jonge officier van justitie die pas is aangesteld in het kleine stadje Yaniklar, komt tijdens zijn eerste moordonderzoek terecht in een politiek conflict.
The Blue Caftan
In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani (Adam) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film.
Daughters of the Sun
Het hartverscheurende, maar hoopvolle verhaal van de jonge Jezidi-vrouwen die na jarenlange slavernij terugkeren naar hun gemeenschap.
Revoir Paris
Om weer verder te kunnen met haar leven, probeert Mia zich de gebeurtenissen van een noodlottige avond te herinneren.
Paved Paradise
Wetenschapsjournalist Hidde Boersma en zijn beste vriend en filmmaker Karsten de Vreugd bewijzen in Paved Paradise hun theorie dat biologische landbouw juist slecht is voor de biodiversiteit en gaan samen op een wereldwijde zoektocht naar hoe de meest duurzame voedselproductie er echt uitziet.
Sick of Myself
Steeds meer overschaduwd door de recente bekendheid van haar vriend als een hedendaagse kunstenaar die sculpturen maakt van gestolen meubels, smeedt Signe een gemeen plan om haar terecht verdiende aandacht terug te winnen binnen het milieu van de culturele elite van Oslo.
De man uit Rome
Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder.

Ontdek The Sound Of...

The Sound of Morricone

Van eind maart tot en met mei brengen we je in het Filmhuis The Sound of Morricone! Van Pasolini tot Tarantino: de beste, meest briljante, vernieuwende en procuctiefste componist van de 20ste eeuw.

The Sound of Bollywood

Geniet mee met de levendige musicals uit Bollywood en laat je door dans en zang meevoeren in tijdloze verhalen over liefde en onrust.

The Sound of James Bond

Ontdek hoe de 007-muziek zich ontwikkelde door de jaren heen.

The Sound of the '10s, '20s & '30s

Luister naar klassiekers uit de beginjaren van de cinema.

The Sound of the '40s

Ervaar de dreiging van de oorlog, laat de tijd voorbijglijden met een hitsong uit een "oorlogsklassieker", je betoveren door de klanken van een buitenaards instrument en neurie mee met meeslepende citermuziek uit Wenen.

The Sound of the '50s

Hoor de dreiging van de koude oorlog, laat je overrompelen door grote orkesten uit spektakelfilms, zing mee in de regen, zwijmel bij de violen uit een melodrama en pink een traan weg bij het eenzaamste trompetgeluid ooit.

The Sound of the '60s

Luister naar de jazzy muziek uit spionagefilms, droom weg bij de ijle stem van Audrey Hepburn, zing mee met Simon & Garfunkel, voel de grootsheid van de woestijn en laat Ennio Morricone je meevoeren naar het Wilde Westen.

The Sound of the '70s & '80s

Laat je onderdompelen in de dreigende klanken van een rampenfilm, dans mee op disco van de Bee Gees, waag je in de onvoorspelbare jungle van Vietnam of fluit mee met de meest opwekkende tonen uit een Nederlandse klassieker.

Podcasts

Benieuwd naar verhalen uit de filmgeschiedenis? Reis door de geschiedenis van de filmmuziek in onze podcasts.

Altijd weten wat er speelt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.