Encanto

In Encanto van Walt Disney Animation Studios ontdekt Mirabel - het enige gewone lid van haar buitengewone familie - dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

meer voor kids

Filmhuis Filmquiz

Doe elke donderdag mee aan de Filmhuis Filmquiz op onze Instagram-stories en wie weet win je aan het eind van de maand een toffe prijs! Iedere editie valt er iets nieuws te winnen dus houd onze Instagram goed in de gaten.

Heerlijk dineren & The Sound of Flavours

Wist je dat je voor of na de film kan genieten van een heerlijk diner bij het Filmhuis? Naast ons nieuwe menu ook de 'The Sound of Flavours' playlist met verschillende smaken aan heerlijke filmmuziek!

Tentoonstelling

De gloednieuwe tentoonstelling The Sound of Cinema dompelt je onder in de geschiedenis van de filmmuziek. Ontdek de beginjaren van de cinema, zing mee in de regen, laat je onderdompelen in de dreigende klanken van rampenfilms en word verliefd op de stem van Audrey Hepburn.

Elke woensdagavond: Student nights!

Ben je een student in Den Haag en ga je graag naar de film? Kom dan elke woensdag vanaf 17:00 voor 5 euro naar onze student nights!

Binnenkort

Ontdek The Sound Of...

The Sound of Morricone

Van eind maart tot en met mei brengen we je in het Filmhuis The Sound of Morricone! Van Pasolini tot Tarantino: de beste, meest briljante, vernieuwende en procuctiefste componist van de 20ste eeuw.

The Sound of Bollywood

Geniet mee met de levendige musicals uit Bollywood en laat je door dans en zang meevoeren in tijdloze verhalen over liefde en onrust.

The Sound of James Bond

Ontdek hoe de 007-muziek zich ontwikkelde door de jaren heen.

The Sound of the '10s, '20s & '30s

Luister naar klassiekers uit de beginjaren van de cinema.

The Sound of the '40s

Ervaar de dreiging van de oorlog, laat de tijd voorbijglijden met een hitsong uit een "oorlogsklassieker", je betoveren door de klanken van een buitenaards instrument en neurie mee met meeslepende citermuziek uit Wenen.

The Sound of the '50s

Hoor de dreiging van de koude oorlog, laat je overrompelen door grote orkesten uit spektakelfilms, zing mee in de regen, zwijmel bij de violen uit een melodrama en pink een traan weg bij het eenzaamste trompetgeluid ooit.

The Sound of the '60s

Luister naar de jazzy muziek uit spionagefilms, droom weg bij de ijle stem van Audrey Hepburn, zing mee met Simon & Garfunkel, voel de grootsheid van de woestijn en laat Ennio Morricone je meevoeren naar het Wilde Westen.

The Sound of the '70s & '80s

Laat je onderdompelen in de dreigende klanken van een rampenfilm, dans mee op disco van de Bee Gees, waag je in de onvoorspelbare jungle van Vietnam of fluit mee met de meest opwekkende tonen uit een Nederlandse klassieker.

Podcasts

Benieuwd naar verhalen uit de filmgeschiedenis? Reis door de geschiedenis van de filmmuziek in onze podcasts.

Altijd weten wat er speelt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op woensdag en vrijdag tussen 14:00 en 15:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.