Alexandra Jansse

Wij zijn Curacao - BAM

Wij zijn Curaçao is een levendig portret geworden van hoe een moedige artistieke voorhoede met opzienbarende kunstwerken en straatkunst kleur en economische kansen brengt in grote delen van historische achterstallige wijken van Curaçao.

Kunst en ondernemerschap leiden tot bijzondere resultaten op Curaçao. Zes cultuuraanjagers laten zich op de vingers kijken en vertellen hun verhaal.

Regisseur/producent Alexandra Jansse schetst een levendig portret van hoe een moedige artistieke en ondernemende voorhoede kleur en economische kansen brengt in grote delen van verpauperde (historische) wijken van Curaçao. Met veerkracht pakken ze prangende maatschappelijke uitdagingen aan door middel van hun kunst- en educatieve projecten, sociaal activisme, evenementen en installaties. Daarbij gaan ze de dialoog aan met de bewoners, communiceren met de ruimte om hen heen, en verdedigen die tegen verval, onveiligheid en rommel op straat. Op het kruispunt van verleden, heden en toekomst, werken ze samen met de gemeenschap om eigenwaarde, culturele trots, historisch- en milieubewustzijn, zelfredzaamheid en sociaaleconomische emancipatie te bevorderen.

Na afloop van de film zal er een nagesprek plaatsvinden onder leiding van moderator Mauricio de Vries.

Black Achievement Month

Elk jaar in oktober vindt Black Achievement Month plaats: een maand waarin mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers worden gezet. In het kader van BAM vertonen wij op 11 oktober twee films: Alledaagse waardigheid & Wij zijn Curacao. Daarnaast zal op 5 oktober The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady in première gaan.

Regisseur Alexandra Jansse
Land Nederland
Taal Nederlands, Papiamento, Engels
Ondertiteling Nederlandse
Speelduur 100 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.