Pierre Bismuth

Where Is Rocky II?

Kunstenaar Pierre Bismuth (gedeeld Oscarwinnaar voor het scenario van Eternal Sunshine of the Spotless Mind) schakelt een privédetective en drie scenarioschrijvers uit Hollywood in voor de zoektocht naar ‘Rocky II’, een namaakrots die verborgen ligt in de Mojavewoestijn.

De Amerikaanse kunstenaar Ed Ruscha plaatste in 1979 een rotsachtige sculptuur tussen de echte rotsen in de Californische woestijn. De nagemaakte rots ging totaal op in de omgeving en viel niet meer van echt te onderscheiden. Ruscha heeft dit mysterieuze kunstwerk, Rocky II genaamd, altijd uit zijn officiële catalogus gehouden, alsof hij niet wilde dat de sculptuur gevonden zou worden.

Kunstenaar Pierre Bismuth laat het er niet bij zitten en schakelt een privédetective in om Rocky II te vinden. Daarnaast vraagt hij Hollywoodscenaristen D.V. DeVincentis (High Fidelity) en Anthony Peckham (Sherlock Holmes) om te brainstormen over een mogelijk actiefilmscenario rond dit verborgen kunstwerk.

Nagesprek met regisseur Pierre Bismuth

Na afloop van de film is er een gesprek met Pierre Bismuth olv Julian Ross.
Julian is programmeur (o.a. IFFR), en researcher bij de universiteit Leiden.

Pierre Bismuth is bij het grote publiek bekend van het winnen van een Oscar in 2005 voor beste originele scenario, samen met Michel Gondry en Charlie Kaufman, voor de speelfilm ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. Bismuth maakte zijn debuut als filmregisseur in 2016 met de speelfilm ‘Where is Rocky II?’.

Momenteel is er in WEST Den Haag een tentoonstelling van Pierre Bismuth. In het kader van deze tentoonstelling vertonen wij, in samenwerking met WEST, zijn film op groot doek en is Bismuth na afloop van de film aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan.

* meer info over de tentoonstelling via www.westdenhaag.nl

Regisseur Pierre Bismuth
Land Frankrijk
Taal Engels
Ondertiteling
Speelduur 93 min

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.