Aleksandr Plyska, Aleksandr Zaporoshchenko

Where Are You, Adam?

Where are you, Adam? speelt zich af in het oude Dochiariou-klooster aan de westelijke oever van Oros Athos. Het juweel van deze rijke Byzantijnse omgeving zijn dan ook de monniken zelf die in hun dagelijks leven gevolgd worden. Levens die, zoals bij ieder mens, gevuld zijn van vreugde, hoop en devotie maar ook met teleurstelling en zwakheden.

Where are you, Adam? speelt zich af in het oude Dochiariou-klooster aan de westelijke oever van Oros Athos. Oros Athos is een schiereiland in het noordoosten van Griekenland, ten oosten van Chalcidice, in de Griekse landstreek Macedonië.

Tussen 963 en 1545 werden hier maar liefst veertig kloosters gebouwd. Inmiddels zijn er nog twintig over waaronder het klooster Dochiariou. Athos is tevens het geestelijk en cultureel centrum van de Byzantijnse kerk. De kloosters bezitten een schat aan manuscripten en boeken. Tot de kunstvoorwerpen behoren fresco’s, mozaïeken en miniaturen.

Regisseur Aleksandr Plyska, Aleksandr Zaporoshchenko
Land Oekraïne
Taal Grieks
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 80 min
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.