Un homme et une femme • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Claude Lelouch

Un homme et une femme

Naar aanleiding van het overlijden van Anouk Aimée vertonen wij haar meest iconische film 'Un Homme et une Femme' nogmaals bij Filmhuis Den Haag.

Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Als ze elkaar ontmoeten op de kostschool voor hun kinderen is dat het startpunt van een romance. Voorzichtig, want allebei hebben ze hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw opbloeien? En zal deze standhouden?

Met Un homme et une femme schilderde Claude Lelouche (1937) een hartverwarmend en soms humoristisch portret van echte liefde tussen twee door het leven getekende mensen De camera danst om het paar heen, de muziek van Francis Lai tilt spelers én kijkers op.

Anouk Aimee (1932-2024)

Naar aanleiding van het overlijden van Anouk Aimée vertonen wij haar meest iconische film 'Un Homme et une Femme' nogmaals bij Filmhuis Den Haag.

Anouk Aimée, geboren als Nicole Françoise Florence Dreyfus, was een Franse actrice van wereldfaam. Haar carrière, die meer dan zeven decennia overspande, kenmerkte zich door haar betoverende présence en veelzijdige rollen. Aimée werd internationaal bekend door haar rol in "Un homme et une femme" (1966), een film die niet alleen een klassieker werd, maar ook haar status als een van de grootste actrices van haar tijd bevestigde. Ze werd bekroond met talloze prijzen, waaronder de prestigieuze Golden Globe en de BAFTA Award, en liet een onuitwisbare indruk achter in de filmgeschiedenis.

Regisseur Claude Lelouch
Cast Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh
Land Frankrijk
Taal Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 102 min
01
02
03