Stéphane Brizé

Un Autre Monde

Een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe (Vincent Lindon). De film toont een herkenbaar, belangwekkend verhaal over de moeilijke keuzes die we moeten maken in het leven

Philippe Lemesle is een bedrijfsleider die door zijn werknemers wordt gewaardeerd. Hij runt een dochteronderneming van een grote Franse groep, op haar beurt afhankelijk van een Amerikaanse baas.

Die baas legt eisen op tafel: het personeelsbestand in de Franse fabrieken moet verminderen om het concurrentievermogen te vergroten en de aandeelhouders tevreden te stellen. Philippe heeft altijd gewerkt als een goede kleine soldaat. Maar dan blokkeert hij: hoe moet hij vijftig van zijn medewerkers ontslaan zonder schade aan te richten?

'Akelig overtuigend' - ★★★★ VPRO Cinema
NRC  'De Franse topacteur Vincent Lindon overtuigt opnieuw' - ★★★★ NRC
'Het is cinema in de geest van Ken Loach' - ★★★★ De Volkskrant

Regisseur Stéphane Brizé
Land Nederland
Taal Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 96 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden

Subtitles

This is the Dutch subtitled version. If you want to see this film with English subtitles, click on the link below.

Dit is de Nederlands ondertitelde versie. Als je deze film wilt bekijken met Engelse ondertiteling, klik dan op onderstaande link.

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op woensdag en vrijdag tussen 14:00 en 15:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.