Uit Kasten en Kluizen - Jenny & René van Vught Filmhuis Denhaag

Meerdere regisseurs

Uit Kasten en Kluizen - Jenny & René van Vught

De magie is nog niet verdwenen! Vergeet 4K, vergeet streamen… Sommige filmliefhebbers zweren nog altijd bij het trotse geratel van de klassieke filmprojector en vintage 35mm-film. Maak kennis met de liefhebbers van échte film: het selecte groepje verzamelaars van het laatste celluloid.

“Het eerste wat er komt, in al onze huizen, is een gat in de muur: voor de projector.” Jenny en René van Vught delen een leven van lief en leed én film. Het echtpaar uit Alphen aan de Rijn heeft een van de mooiste privébioscopen van Nederland. Dertien roodpluchestoelen – en ze delen hun filmliefde graag.

Jenny en René zijn liefhebbers zoals je ze in het wereldje van particuliere filmverzamelaars vaker vindt: gefascineerd door de analoge filmtechniek, maar vooral gedreven door een enorme liefde en nostalgie voor al die films en filmervaringen van hun jeugd. Zijn eerste 16mm-projector en een paar oude Chaplin-films kocht René al in zijn tienertijd. Ze ontmoetten elkaar dankzij de film.

Jenny en René komen op 14 februari naar Filmhuis Den Haag en vertonen enkele van de mooiste korte films uit hun collectie. Ze vertellen over hun jarenlange zoektocht naar een complete print van Once Upon a Time in The West én over legendarische handelaren en verzamelaars als Ab Orthuys en Joop van Liempd. Wat was hun geheim? Hoe kwamen ze aan al die prachtigste musicals en filmklassiekers op 35mm? Kom erachter tijdens deze eerste editie van 'Uit Kasten en Kluizen'.

Uit Kasten en Kluizen

Filmhuis Den Haag en Barend de Voogd stellen in drie avonden zes verzamelaars aan je voor. In een openbaar interview met veel spannende en humoristische verhalen. Wie zijn die verzamelaars? Wat drijft ze? Welke films hebben ze? En hoe kómen ze eigenlijk aan die films? We laten ook films zien. Op de 35mm-projector van Filmhuis Den Haag natuurlijk, want échte filmliefde wordt alleen maar mooier met een krasje.

Voor de andere edities van Uit Kasten & Kluizen, klik hier.

Regisseur Meerdere regisseurs
Land NL
Taal Nederlands
Ondertiteling
Speelduur 90 min

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.