Harry Wootliff

True Things - Previously Unreleased

Het slaperige leven van een vrouw verandert voor altijd na een giftige seksuele ontmoeting. Een gelaagde en knap geacteerde film van regisseuse Harry Wootliff, met in de hoofdrol Ruth Wilson en Tom Burke (The Souvenir)

Het slaperige leven van een vrouw verandert voor altijd na een giftige seksuele ontmoeting. Een gelaagde en knap geacteerde film van regisseuse Harry Wootliff. In het rustige kustplaatsje Ramsgate wordt de wereld van Kate (Ruth Wilson) op zijn kop gezet door een toevallige blik van een brutale man met geverfd blond haar. Hij is net ontslagen uit een gevangenisstraf voor kleine vergrijpen. Met al zijn zelfvertrouwen en charme verleidt hij Kate op een parkeerplaats. Kate's gedachten worden de weken erna totaal beheerst door deze bedwelmende verliefdheid. Kate geeft zich over aan lust in de hoop om intimiteit te vinden – tevergeefs. Ondertussen laat haar minnaar steeds minder vaak van zich horen en verdwijnt hij langzaam uit zicht. Maar Kate kan zijn geur, zijn aanraking niet vergeten. In haar bewerking van de roman van Deborah Kay Davies, True Things About Me, toont Harry Wootliff hoe een vrouw verteerd kan worden door de archetypische 'afwezige minnaar'. Zelfbedrog, zelfdestructie en zelfverlies is haar deel. De aantrekkingskracht van de bad boy zorgt voor duizelingwekkende hoogtepunten en depressieve dieptepunten.

 'Levensecht en overtuigend gespeeld' - ★★★ VPRO Cinema

'Ruth Wilson is fascinerend als Kate' - ★★★ Trouw

Previously Unreleased

Eye Filmmuseum presenteert met Previously Unreleased ook deze zomer weer een bijzondere selectie hedendaagse films: uiteenlopende films die opvielen op prominente filmfestivals in binnen- en buitenland, maar niet uitgebracht werden in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. Onder de tien titels bevinden zich films van nieuwkomers als Harry Wootliff en Juraj Lerotić, en werk van gerenommeerde filmmakers als Quentin Dupieux en Matías Bize.

Previously Unreleased 2023 gaat op 29 juni van start.

Regisseur Harry Wootliff
Cast Ruth Wilson, Tom Burke, Hayley Squires
Land Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 102 min
Kijkwijzer

Het volledige programma

Van 29 juni t/m 30 augustus hebben wij weer een Previously Unreleased zomer programma vol romantiek, drama, horror, morele keuzes, feit en fictie. Ben je benieuwd naar welke films wij nog meer zullen vertonen?

Bekijk dan het volledige programma via de onderstaande link.

01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.