Ruben Östlund

Triangle of Sadness

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein.

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Hoe lees ik een film?

In de reeks Hoe lees ik een film? ga je als lezer naar de film met Lidewijde Paris. Je krijgt een kijkhint vooraf en achteraf praten we met zijn allen na over de literaire aspecten!

Om het jaar feestelijk af te sluiten, houden we het nagesprek in expositie ruimte naast de zaal. Daarbij krijgt iedereen met een ticket voor deze vertoning een drankje achteraf van het Filmhuis. Dus wees erbij!

Regisseur Ruben Östlund
Land Zweden, Duitsland, Frankrijk, Denemarken
Taal Engels, Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 147 min
Kijkwijzer
01
02
03
04