George Roy Hill

Thoroughly Modern Millie (1967)

In New York City tijdens de roerige jaren twintig wordt de zelfbenoemde missie van toekomstige flapper Millie Dillmount om met haar baas te trouwen bemoeilijkt door blanke slavenhandelaars en ware liefde.

Tot op zekere hoogte is deze poging van Ross Hunter om iets van de magie te vangen van Andrews' THE BOY FRIEND geslaagd, maar na bijna twee en een half uur begin je toch te gapen. Dit komedietje, geplaatst in de jaren 1920-1930, lijdt te veel aan vrolijkheid. Toch een Oscar voor Channing als Beste Bijrol. Het scenario is van Richard Morris. Het camerawerk is van Russell Metty en Russell Harlan.

Over de componisten

Elmer Bernstein (score), Sammy Cahn (liedjes) en James van Heusen (tekst)

In de geschiedenis van de filmmuziek behoort Elmer Bernstein (1922-2004) tot een van de meest iconische en legendarische. Met een carrière die een ongeëvenaarde 5 decennia omvatte, componeerde hij meer dan 150 originele scores, waarmee hij enkele van de meest herkenbare en memorabele thema's in de geschiedenis van Hollywood creëerde: de stuwende jazz van The Man With the Golden Arm (1955), de opzwepende muziek van The Magnificent Seven (1960) de lyrische en zacht bewegende muziek van To Kill a Mockingbird (1962) en de zwierige mars van The Great Escape (1963). Genoeg kansen voor een Oscar zou je zeggen. Daarom vreemd genoeg dat Elmer Bernsteins zijn enige Oscar voor Thoroughly Modern Millie (1967) won, een muzikale pastiche op de Roaring Twenties. De achtergrondmuziek van Bernstein is weliswaar een mooie bijdrage aan de film maar is vooral een aanvulling op de gedenkwaardige en originele liedjes van Sammy Cahn en James Van Heusen die gearrangeerd en gedirigeerd werden door André Previn. Maar samen leveren zij een meer dan swingende soundtrack  die de jaren twintig overtuigend doen herleven.

Regisseur George Roy Hill
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling geen
Speelduur 138 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.