The Zone of Interest - EN subs + Q&A • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Jonathan Glazer

The Zone of Interest - met Q&A

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Tijdens deze vertoning zal producent Jim Wilson aanwezig zijn voor een Q&A.

REGULIERE KAARTVERKOOP OPENT VRIJDAG 23 FEBRUARI

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. The Zone of Interest is genomineerd voor 5 Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Bewerkte Scenario, Beste Internationale Film en Beste Sound Design. De film werd eerder onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

SPECIAAL BEZOEK

Wij zijn meer dan vereerd dat de producent van The Zone of Interest Jim Wilson op donderdag 29 februari naar het filmhuis komt voor een q&a na de vertoning van de film. Wilson en regisseur Jonathan Glazer ontvingen afgelopen zondag 25 februari, ironisch genoeg, de BAFTA'S voor zowel Beste Britse film als Beste film in een niet Engelse taal. De film is tevens genomineerd voor 5 Oscars!

Dit programma wordt gepresenteerd door het UCLA Promise Institute Europe, Filmhuis Den Haag en filmproductie- en distributiebedrijf A24


Over Jim Wilson

Na zijn studie productie aan het American Film Institute begon Jim Wilson zijn carrière als productiemanager bij Fox Searchlight Pictures en vervolgens bij FilmFour. Gedurende deze tijd werkte hij aan de ontwikkeling en productie van verschillende films, waaronder Dancer in the Dark, The Filth and the Fury, The Low Down, The Last King of Scotland,The Full Monty, Nil By Mouth en The Ice Storm.

Wilson produceerde in 2013 Under the Skin van Jonathan Glazer, die onder andere werd genomineerd voor Beste Britse Film bij BAFTA en bekroond tot Beste Film van het jaar door de London Critics Circle Awards. Ook produceerde hij 20.000 Days on Earth van Iain Forsyth en Jane Pollard, met Nick Cave, die zowel de regie- als de montageprijs won op Sundance 2014. Hij was producer van Sophie Fiennes’ The Pervert’s Guide to Ideology, Joe Cornish’s Attack the Block, en was uitvoerend producent van Edgar Wright’s Shaun of the Dead. 

The Zone of Interest is zijn tweede samenwerking met Jonathan Glazer. 

Regisseur Jonathan Glazer
Cast Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth
Land VS, Verenigd Koninkrijk, Polen
Taal Duits, Pools
Ondertiteling Engels
Speelduur 106 min
Kijkwijzer
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.