John Carpenter

The Thing

In deze sterke horrorfilm van John 'Halloween' Carpenter proberen wetenschappers op Antarctica korte metten te maken met een vers ontdooid ruimtewezen, een Ding dat voortdurend van gedaante verandert.

Een Amerikaanse expeditie in Antarctica wordt verrast door een naderende helikopter die op een wolfachtige hond lijkt te jagen. Als de helikopter verongelukt, is het voor de Amerikanen niet duidelijk waarom er op de hond werd gejaagd. Als zij besluiten om polshoogte te nemen bij het Noorse kamp, treffen zij daar enkel dood en verderf aan. Om verder onderzoek te doen besluiten ze om één van de honden uit het kamp mee te nemen. Maar terug op de basis muteert de hond in een schrikwekkend wezen dat alle andere honden dood. Ze weten het Ding echter snel uit te schakelen met een vlammenwerper, maar zijn daarmee hun leven nog alles behalve zeker.

English

A research team in the Antarctic is hunted by a shape-shifting alien that assumes the appearance of its victims.

Regisseur John Carpenter
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 109 min
Kijkwijzer
01
02
03

The Sound of Morricone

Deze vertoning van The Thing is onderdeel van The Sound of Morricone binnen onze tentoonstelling. Lees en luister meer over de beroemde componist via de link.

Meer Morricone klassiekers

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.