The Monk and the Gun Filmhuis Denhaag

Pawo Choyning Dorji

The Monk and the Gun

In 2006 omarmt Bhutan modernisering met internet en televisie, introduceert democratie, maar stuit op scepsis bij de bevolking tijdens schijnverkiezingen. Op het platteland ontdekt een verkiezingstoezichthouder een monnik die een mysterieuze ceremonie voor de verkiezingsdag plant.

Koninkrijk Bhutan, 2006. De modernisering is eindelijk gearriveerd. Bhutan wordt als laatste land ter wereld verbonden met internet en televisie, en de grootste verandering van allemaal: democratie. Om de mensen te leren stemmen, organiseren de autoriteiten schijnverkiezingen, maar de lokale bevolking lijkt niet overtuigd. Reizend naar het platteland van Bhutan, waar religie populairder is dan politiek, ontdekt de verkiezingstoezichthouder dat een monnik een mysterieuze ceremonie plant voor de verkiezingsdag.

'Verrassende, zonnige, droogkomische lont-in-kruitvat-allegorie' - VPRO Cinema (★★★)

Regisseur Pawo Choyning Dorji
Cast Tandin Wangchuk, Deki lhamo, Harry Einhorn
Land Bhutan
Taal Dzongkha, Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 107 min
Kijkwijzer
01
02
03
04
05

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.