The Dead Don't Hurt • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Viggo Mortensen

The Dead Don't Hurt

In The Dead Don't Hurt vecht Vicky Krieps als onafhankelijke bloemiste voor haar plek in het door mannen gedomineerde wilde westen terwijl haar geliefde in de burgeroorlog strijdt.

In 1860 in Californië worden de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen verliefd in San Francisco. Vivienne, onafhankelijk en vrijgevochten, wil echter niet trouwen maar besluit met Holger mee te reizen naar Elk Flats, Nevada. Hun plannen worden verstoord door de burgeroorlog wanneer Holger in dienst treedt. Alleen achtergebleven, moet Vivienne zich staande houden tegen de corrupte burgemeester en zijn zakenpartner, terwijl ze wordt lastiggevallen door diens zoon. "The Dead Don’t Hurt" toont een krachtige vrouw die voor zichzelf opkomt in een door mannen gedomineerde wereld, met Vicky Krieps in een indrukwekkende rol en Viggo Mortensen als regisseur, hoofdrolspeler en producent.

'Fraai geschoten en klassiek vertelde western' - VPRO Cinema (★★★★) 

'Traditionele western personages, maar toch ook weer niet' - NRC (★★★★)

'Handsomely crafted and beautifully shot' - The Guardian (★★★★) 

Regisseur Viggo Mortensen
Cast Vicky Krieps, Viggo Mortensen
Land Canada, Denemarken
Taal Engels, Frans, Spaans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 129 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.