Pedro Almodóvar

Strange Way of Life

(ENG below) Silva heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake te bezoeken. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nu wel een toekomst voor hen samen is.

(English below) De nieuwe korte film van Pedro Almodóvar is een moderne Western met Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) en Ethan Hawke (Boyhood, Before-trilogie) in de hoofdrollen. Silva heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake te bezoeken. Jake is inmiddels sheriff en staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nu wel een toekomst voor hen samen is.

Deze korte film van Pedro Almodóvar ging in première tijdens het Filmfestival van Cannes. Het kostuumdesign was in handen van modehuis Saint Laurent by Anthony Vaccarello, die als co-producent verbonden is aan de film.


'Pedro Pascal and Ethan Hawke sizzle'- ★★★★ The Guardian
'Het is camp, maar niet over the top'- ★★★★ NRC
'Pedro Almodóvars antwoord op Brokeback Mountain'- ★★★ de Volkskrant

-

Pedro Almodóvar's new short film is a modern Western starring Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) and Ethan Hawke (Boyhood, Before trilogy). Silva has taken 25 years to finally cross the desert to visit his old friend Jake. Jake is now a sheriff and is about to apprehend the suspect in a murder case. The men reminisce about their younger years in Mexico. Back then they were making plans for the future. When it becomes clear why Silva has made the journey through the desert, the question is whether there is a future for them together.

This short film by Pedro Almodóvar premiered at the Cannes Film Festival. The costume design was in the hands of fashion house Saint Laurent by Anthony Vaccarello, who is associated with the film as a co-producer.

'Pedro Pascal and Ethan Hawke are sizzling'- ★★★★ The Guardian
'It's camp, but not over the top'- ★★★★ NRC
'Pedro Almodóvars answer on Brokeback Mountain'- ★★★ de Volkskrant

Regisseur Pedro Almodóvar
Cast Ethan Hawke, Pedro Pascal, Manu Rios
Land Spanje
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 31 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.