Spoorloos (digitale restauratie) • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

George Sluizer

Spoorloos

Spannende verfilming van Tim Krabbé's roman Het gouden ei, waarin een jonge vrouw (Johanna ter Steege) tijdens een vakantie naar Zuid-Frankrijk verdwijnt bij een pompstation. Haar man blijft jarenlang obsessief naar haar zoeken.

Nederlandse klassieker, opnieuw uitgebracht in 2K-restauratie.

Op vakantie in Zuid-Frankrijk verliest Rex (Gene Bervoets) zijn verloofde Saskia (Johanna ter Steege) even uit het oog als ze halthouden bij een benzinestation. Ze is spoorloos verdwenen. De film is een gekruist portret: het draait tegelijkertijd om de psychologie van de dader en de wanhopige obsessie van Rex die wil weten wat er met Saskia is gebeurd. Een nagelbijtend verslag, vol onderhuidse spanning met een ijzingwekkende ontknoping die volgt.

Klassieker
George Sluizers psychothriller was bij verschijning in 1988 gelijk een klassieker. De verfilming van Tim Krabbé’s roman Het gouden ei won een Gouden Kalf voor beste film en kreeg een Amerikaanse remake (The Vanishing, 1993).

Spoorloos gerestaureerd
De 2K-restauratie is een samenwerking van Eye, StoneRaft Films en Haghefilm.

'Nog altijd erg beklemmend' - VPRO Cinema (★★★★) 

Toelichting van hoofdprogrammeur, Leendert de Jong

"Een film die je blijft achtervolgen lang nadat de lichten in de zaal zijn aangegaan en je dromen binnensluipt zodra de lichten doven."

Regisseur George Sluizer
Cast Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna Ter Steege
Land Frankrijk, Nederland
Taal Nederlands, Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 107 min
Kijkwijzer
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.