Léa Fehner

Sages-femmes

Sofia en Louise zijn pas gediplomeerde verloskundigen. Ze worden al snel geconfronteerd met de uitdagingen van het dagelijkse ziekenhuisleven in een kapot gezondheidszorgsysteem.

Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer in een geboortekliniek in Toulouse. Beiden zijn pas afgestudeerde verloskundigen, klaar om na vijf jaar opleiding hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Hun start verloopt echter verre van soepel. Ze worden direct in het team geplaatst, waar nauwelijks tijd is voor begeleiding. De telefoon staat roodgloeiend, monitoren piepen en continue wordt er gezocht naar een vrije verloskamer om aanstaande ouders te helpen met de bevalling. De teamleider, geconfronteerd met personeelstekorten en een beperkt budget, doet haar best om alles draaiende te houden. Sofia en Louise moeten snel leren omgaan met hoge werkdruk op de kraamafdeling, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood.

Napraten in het Frans

Hou je van Franse films en wil je je Frans verbeteren? Kom dan iedere eerste zondag van de maand naar de Ciné Premières: een speciale voorpremière van een Franse film avec, par la suite, Q&R en français! In aanwezigheid van Hélène Pichon van de Alliance Française la Haye.


Regisseur Léa Fehner
Cast Khadija Kouyaté, Héloïse Janjaud
Land Frankrijk
Taal Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 99 min
Kijkwijzer
01
02
03
04