Wes Anderson

Rushmore - Wes Anderson

Een tiener op de Rushmore Academy valt voor een veel oudere leraar en raakt bevriend met een industrieel van middelbare leeftijd. Later komt hij erachter dat zijn liefdesbelang en zijn vriend een affaire hebben, wat hem ertoe aanzet een vendetta te beginnen.

Tiener Max Fisher gaat naar een prestigieuze school maar is een van de slechtste leerlingen waardoor hij vans school gestuurd dreigt te worden. Maar als hij verliefd wordt op zijn docent staat zijn wereld pas echt op zijn kop. Later komt hij erachter dat zijn geliefde en zijn vriend een affaire hebben, wat hem ertoe aanzet een vendetta te beginnen.

English

A teenager at Rushmore Academy falls for a much older teacher and befriends a middle-aged industrialist. Later, he finds out that his love interest and his friend are having an affair, which prompts him to begin a vendetta.

Regisseur Wes Anderson
Land US
Taal Engels
Ondertiteling
Speelduur 94 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.