ROOTS panelgesprek Filmhuis Denhaag

Meerdere regisseurs

ROOTS panelgesprek

Om het dit jaar centraal staande thema van 'distributie' grondig met elkaar te bespreken, organiseren we een panelgesprek waarin alle 3 de perspectieven van filmdistributie samenkomen: die van distributeur, programmeur en maker.

Het thema van het ROOTS Film Festival dit jaar is distributie. Om dit thema grondig met elkaar te onderzoeken, organiseren we een panelgesprek waarin alle 3 de perspectieven van filmdistributie samenkomen: die van distributeur, programmeur en maker.

De volgende sprekers zullen aanwezig zijn:

Programmeur Michel Rensen: Michael is programmeur bij Go Short Nijmegen. Hij zal zijn expertise als programmeur van een gerenommeerd kortfilmfestival meenemen naar ROOTS om hier inzichten te delen over wat het betekent om korte films te selecteren en te programmeren voor een breed publie.

Filmdistributeur Hidde de Vries: Hidde is afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie en DAS Graduate School. Hij is de oprichter van Kapitein Kort, een distributeur van korte films en werkt momenteel ook als hoofd Film & Series bij Cinekid Festival in Amsterdam.

Filmmaakster Joosje Duk: Joosje is Haags screenwriter en regisseur en richt zich op het creëren van maatschappelijk bewuste content door middel van een kleurrijke lens. Onlangs schreef en regisseerde zij haar debuutfilm voor Netflix: 'Happy Ending'.

ROOTS Film Festival

Op 16 december organiseert Filmhuis Den Haag de zesde editie van het ROOTS Film Festival: een kado van het Filmhuis aan Den Haag en haar inwoners. Tijdens dit gratis festival bieden wij een podium aan Haagse filmmakers, en kunnen zij elkaar ontmoeten om samen met het publiek in gesprek te gaan over hun films en het Haagse filmklimaat.

Regisseur Meerdere regisseurs
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling
Speelduur 70 min

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.