Klaas van Eijkeren, Bob Wilbers

Polder

Varkensboer Ronald draagt de zorg voor zijn dochtertje en de boerderij na het overlijden van zijn vrouw. De steeds strengere milieueisen hangen als een molensteen om zijn nek. Als tot overmaat van ramp dierenactivist Erik, onbekend met de situatie waarin Ronald zich bevindt, een steeds stevigere haatcampagne tegen hem begint, is Ronald de wanhoop nabij.

Ronald is varkensboer. Hij heeft zojuist zijn vrouw verloren aan kanker en het rouwproces voor hem en hun dochtertje Eva begint net. Zij is 7 jaar oud en heeft veel aandacht nodig. Zakelijk heeft hij ook te kampen met de nodige problemen. Er is een wet die boeren ertoe dwingt milieuvriendelijker te ondernemen. Ronald moet nu weer ruim een ton investeren om aan de richtlijnen te voldoen. Dat geld heeft hij niet liggen. De subsidie die geboden wordt laat nog steeds een te groot financieel gat achter. Tot overmaat van ramp wordt Ronald ook mikpunt van een groep dierenactivisten. Wanneer de bedreigingen steeds heftiger en persoonlijker worden raakt Ronald aan het eind van zijn latijn. Hij probeert toenadering te zoeken tot agente Angelique, die hem echter afwijst. Ook een bevriende boer die hem zou helpen haakt af. Als tot overmaat van ramp de eerste inspectie van zijn boerderij wordt aangekondigd en hij nog niets heeft kunnen doen om aan de eisen te voldoen, checkt hij zijn levensverzekering.

Regisseur Klaas van Eijkeren, Bob Wilbers
Cast Jochem ten Haaf, Joy Verberk, Gerda Lenten Havertong
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling
Speelduur 85 min
Kijkwijzer
01
02
03
04
05

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.