Emily Atef

Plus Que Jamais

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte.

Avant première: De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar het Hoge Noorden om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen. Plus que jamais is een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het drama van regisseur Emily Atef werd in Cannes vol lof ontvangen vanwege de visueel imponerende beelden en het sterke samenspel van Vicky Krieps en Gaspard Ulliel. Voor de acteur, die in januari overleed na een ski-ongeval, was het zijn laatste filmrol.

Napraten in het Frans

Hou je van Franse films en wil je je Frans verbeteren? Kom dan naar de Ciné Premières: een speciale voorpremière van een Franse film avec, par la suite, Q&R en français! In aanwezigheid van Hélène Pichon van de Alliance Française la Haye.

Regisseur Emily Atef
Land Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen
Taal Frans, Engels, Noors
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 122 min
Kijkwijzer
01
02
03
04
05
06