Only the River Flows • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Shujun Wei

Only the River Flows

In het landelijke China van de jaren '90 leidt een ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak hoofdinspecteur Ma Zhe naar een dieper, obsessief onderzoek dat verborgen levens onthult en de grenzen tussen werkelijkheid en illusie vervaagt.

In het landelijke China van de jaren 90 onderzoekt hoofdinspecteur Ma Zhe de moord op een vrouw, wat leidt tot een snelle arrestatie. Hoewel zijn superieuren hem feliciteren, dwingen verdere aanwijzingen en meerdere moorden Ma Zhe om dieper te graven, ondanks bevelen om te stoppen. Zijn obsessie groeit terwijl hij een hoofdverdachte volgt die steeds ontsnapt, wat verborgen levens in de gemeenschap onthult.

De film "Only the River Flows," gebaseerd op YU Hua's roman, combineert een korrelige 16mm textuur met regen en mist, passend in het neo-noir genre. Het moordonderzoek transformeert in een onderzoek naar de geest, waardoor het publiek moet bepalen wat echt is in een absurde wereld.

'Rekt de grenzen van het genre inventief op' - de Volkskrant (★★★★) 

'Vooral op (bedrukkende) sfeer gericht' - NRC (★★★★) 

Regisseur Shujun Wei
Cast Yilong Zhu, Chloe Maayan
Land China
Taal Chinees
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 102 min
Kijkwijzer
01
02
03
04
05

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.