Mark Verkerk

Onder het Maaiveld

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

'Fascinerende nieuw documentaire van De nieuwe wildernis-regisseur Verkerk' ★★★★ - de Volkskrant
'Spectaculaire kijk op een onderaards rijk' ★★★ - NRC
'Een film vol details over het ecosysteem onder je voeten' - Trouw 

Onder het Maaiveld Junior

Na het succes van de documentaire Onder het Maaiveld voor volwassenen, is er nu ook een speciale versie voor jongeren.

Wisten jullie dat er meer levende wezens in een theelepel gezonde aarde zitten dan er mensen op aarde zijn? Van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad, die deze keer ondergronds gaan. Boven de grond wordt de wereld bevolkt door planten, insecten en vogels en natuurlijk mensen. maar onder de grond is er ook een wereld van wortels, wormen, schimmels en bacteriën. En wisten jullie dat deze wereld ook druk met elkaar communiceert? In Onder het Maaiveld Junior zitten extra beelden van kinderen die met de bodem bezig zijn. Niet alleen leuk en leerzaam voor de kids, maar ook voor de (groot)ouders.

Regisseur Mark Verkerk
Cast Marc van Will, Arigje Breevaart, John de Mol
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling
Speelduur 83 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden

Subtitles

This is the Dutch subtitled version. If you want to see this film with English subtitles, click on the link below.

Dit is de Nederlands ondertitelde versie. Als je deze film wilt bekijken met Engelse ondertiteling, klik dan op onderstaande link.

01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.