On the Fringe - MtM on Tour Filmhuis Denhaag

Juan Diego Botto

On the Fringe - MtM on Tour

In de loop van 24 dramatische uren raakt het verhaal van advocaat-activist Rafa verweven met dat van Azucena (een caissière die samenwoont met Manuel en op het punt staat haar huis te verliezen) en Teodora (een oude vrouw die haar huis heeft verloren omdat ze haar zoon een geldelijke garantie heeft gegeven).

Drie verbonden verhalen van mensen in de greep van economische wanhoop. Azucena heeft 24 uur om huisuitzetting van haar gezin te voorkomen. Advocaat Rafa wil weten waar de politie een jong immigrantenmeisje heeft gebracht. En Teodora probeert wanhopig haar zoon te bereiken. Met Spaanse giganten Penélope Cruz, Adelfa Calvo en Luis Tosar.

Rafa (Luis Tosar) is een gedreven activistische advocaat die probeert een glimp menselijkheid te vinden binnen de overheidsinstituties. Als hij ziet hoe de jonge dochter van arbeidsmigrant Badia, een van zijn cliënten, wordt meegenomen door de politie, komt hij in actie. Maar terwijl hij vecht voor de goede zaak, verwaarloost hij zijn stiefzoon Raúl en zwangere vrouw Helena. Supermarktmedewerkster Azucena (Penélope Cruz) heeft nog één dag voordat ze uit haar huis wordt gezet samen met haar zoontje. Ze is ten einde raad en probeert mensen te mobiliseren om voor haar op de barricades te staan. Teodora (Adelfa Calvo) probeert uit alle macht haar zoon Germán te bereiken. Ze blijft bellen en hij ziet het. Waarom neemt hij de telefoon niet op?

Voor alle drie groeit de druk steeds verder en wordt de dag een race tegen de klok. Urgente sociale thriller die zich afspeelt in Madrid, over mensen die proberen te overleven in een geprivatiseerde maatschappij.

Na de vertoning van On The Fringe zal er een verdiepend nagesprek plaatsvinden met Nick van Balken en Repelsteeltje.

Nick van Balken is een huisvestingsactivist en vrijwilliger bij de Bond Precaire Woonvormen (BPW) in Den Haag.

Repelsteeltje is een non-binaire interdisciplinaire kunstenaar, wiens werk centreert rondom het bedenken van manieren om collectief te werken op een niet-hiërarchische manier.

Regisseur Juan Diego Botto
Land Spanje
Taal Spaans
Ondertiteling Engels
Speelduur 105 min

Movies that Matter on Tour

With the On Tour program, Movies that Matter organizes screenings with in-depth programmes in The Netherlands and online. They do this in collaboration with a diverse array of organisations and companies. Among other things, the organization also organises the annual Movies that Matter Festival in The Hague.

---

Movies that Matter organiseert met haar On Tour-programma filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s door het hele land én online. Ze werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven. De stichting organiseert onder andere ook het jaarlijkse Movies that Matter festival in Den Haag.

01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.