nu:reality - Final Frontier: VR Cinema • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Meerdere regisseurs

nu:reality - Final Frontier: VR Cinema

Reis mee in een ruimteschip, herbeleef de historische Apollo 17-missie van dichtbij en speel de hoofdrol in een fake maanlanding. Ga door middel van Virtual Reality op een kosmische missie in zeven theaters in Nederland met het nieuwe VR-programma van Nu:Reality - Final Frontier laat je de aarde ontstijgen en het heelal ontdekken via meeslepende VR-ervaringen en interactieve installaties.

Laat je koffer maar thuis, want voor deze reis heb je alleen een VR-bril nodig. Bestemming? De ruimte: de Final Frontier. Schiet dwars door het hemelgewelf naar het onbekende. Stap aan boord van een ruimteschip, herbeleef de historische Apollo 17-missie van dichtbij en speel de hoofdrol in een fake maanlanding. Het diverse VR-programma ‘Final Frontier’ van Nu:Reality laat je de aarde ontstijgen en het uitgestrekte en ongrijpbare heelal ontdekken via meeslepende VR-ervaringen en interactieve installaties. Van 16 mei tot 17 juli 2024 nodigen we je uit om deel te nemen aan deze grandioze ruimtemissie in zeven deelnemende theaters in Nederland.

De volgende films maken deel uit van de Final Frontier 360 VR experience:

1st Step (Jörg Courtial): Het is inmiddels meer dan 50 jaar geleden dat de laatste mensen voet zetten op de maan tijdens de legendarische Apollo 17-missie en jij kunt de volgende zijn in je eigen filmtheater. De VR-film 1st Step neemt je mee op ruimtereis. Van de lancering op de grond tot de landing op de maan en weer terug naar de aarde. Daarbij is gebruikgemaakt van archieffoto’s, data van NASA en advies van experts van ESA om alles zo accuraat en gedetailleerd mogelijk te reconstrueren in 3D. Neem het adembenemende uitzicht in je op. Vanaf de maan zul je op aarde terugkeren met een heel nieuw perspectief. 1st Step won de VeeR Future Award op Cannes XR in 2020. 16 minuten.

I Saw the Future (François Vautier) 6′: I Saw the Future dompelt de kijker onder in de toekomstvisie van Arthur C. Clarke, co-auteur van Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey. Met Clarkes uitgebreide werk als sciencefictionschrijver en televisiemaker maakte hij veel mensen enthousiast over de ruimtevaart. Het leverde hem naast vele prijzen de bijnaam “prophet of the space age” op. De basis voor I Saw the Future is een interview dat Clarke in de jaren ‘60 gaf aan de BBC. Daarin deed hij uit de doeken hoe hij dacht dat het jaar 2000 eruit zou zien en voorspelde de digitale revolutie, decennia voor zijn tijd. Deze experimentele VR-film is een meeslepende en poëtische uitnodiging om de geest te laten reizen. 6 minuten.

Aripi (Dmitri Voloshin): Aripi is een spannend VR-avontuur over een astronaut die al van kinds af aan droomt van vliegen en vrij zijn. Zijn fantasie lijkt uit te komen, want jaren later zweeft hij in een ruimteschip in een baan rond de aarde. Er ontstaan echter steeds meer problemen die leiden tot nóg grotere problemen en een crash lijkt onvermijdelijk. Dat is het einde van de kinderdroom... of toch niet? Dmitri Voloshin brengt met Aripi, wat ‘vleugels’ betekent in het Roemeens, een eerbetoon aan zijn vriend Yuri Boroday, een piloot die tot op de dag van vandaag vermist is. 8 minuten.

Regisseur Meerdere regisseurs
Land Nederland
Taal Engels
Ondertiteling Geen
Speelduur 35 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.