Guido van der Werve

Nummer achttien

Het onwaarschijnlijke verhaal van een kunstenaar wiens leven wordt gered door zijn eigen minderwaardigheidscomplex.

Nummer achttien is het waargebeurde verhaal van Guido van der Werve: een video en performance-kunstenaar die wereldwijd succes heeft met videokunstwerken waarin hij de confrontatie met het leven opzoekt. Daarnaast is hij klassiek pianist, componeert hij muziek, schaakt hij op hoog niveau, en rent hij ultramarathons. Het is een bijzonder leven, dat genadeloos tot stilstand komt wanneer Van der Werve in 2016 bijna zijn leven verliest bij een zwaar verkeersongeval. Hij loopt traumatisch hersenletsel op, ligt een maand in coma; de artsen zien het somber in. Maar dankzij de buitengewone conditie van zijn lichaam en geest weet hij op wonderbaarlijke wijze te herstellen.

-------------------------------------------------------------------------------------

Number eighteen is the true story of Guido van der Werve: a video and performance artist who has achieved worldwide success with video artworks in which he confronts life. He is also a classical pianist, composes music, plays chess at a high level, and runs ultramarathons. It is a special life that comes to a merciless halt when Van der Werve almost loses his life in a serious traffic accident in 2016. He sustains a traumatic brain injury, and is in a coma for a month; the doctors take a gloomy view. But thanks to the extraordinary condition of his body and mind, he manages to recover miraculously.

This screening is Dutch spoken with English subtitles.

Regisseur Guido van der Werve
Cast Johanna Ketola, Guido van der Werve, Guido Pollemans
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling English
Speelduur 94 min
Kijkwijzer

Inclusief nagesprek met Ranti Tjan & Guido van der Werve

Na afloop van de film volgt er een nagesprek met Ranti Tjan directeur van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en regisseur en visueel kunstenaar Guido van der Werve.

Ontdek de grenzeloze creativiteit van Guido van der Werve - een inspirerende filmmaker en kunstenaar uit Nederland, wiens genummerde filmreeksen en zelfgecomponeerde muziek internationaal zijn vertoond en tentoongesteld. Eerder werd van der Werve's werk opgenomen in Greater New York 2010 in MoMA PS1 in New York. Hij woont en werkt in Berlijn.

01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.