Guillermo Arriaga

No one left behind

De korte film No one left behind over een groep Amerikaanse soldaten die reist naar Mexico voor een onbekende missie en ze komen een verrassende wereld tegen die hun opvattingen verandert. Met na afloop een vraaggesprek met de eigenzinnige regisseur Guillermo Arriaga.

Filmhuis ontvangt de eigenzinnige Guillermo Arriaga.
Dit in kader van BorderKitchen, een initiatief van de organisatoren van het Crossing Border festival.

Het programma start met de door Arriaga geregisseerde kortfilm No One Left Behind (2019). De film gaat over een groep Amerikaanse soldaten die reist naar Mexico voor een onbekende missie en ze komen een verrassende wereld tegen die hun opvattingen verandert.

Na afloop een vraaggesprek met Arriaga door filmhuis medewerker Quinten Wys én het publiek.

Arriaga is vooral bekend van zijn scenario's voor enkele speelfilms van zijn landgenoot Alejandro G. Iñárritu: Amores perros, 21 Grams en Babel. Ook schreef en regisseerde hij The Burning Plain en is de auteur van de onlangs in Nederland verschenen roman Het vuur redden.  

na afloop een vraaggesprek met regisseur Guillermo Arriaga

Guillermo Arriaga (1958, Mexico-Stad) is een geboren verhalenverteller. Ooit verklaarde hij: “Als ik geen verhalen vertel, komen de verhalen naar mij toe om me bij de strot te grijpen en letterlijk te vermoorden. Het is een deel van mijn organisme.” Schrijven is voor Arriaga dus niets minder dan een overlevingsstrategie, een zowel bittere als zoete noodzaak. Als kind al merkte hij dat hij met verhalen de verwarring in zijn hoofd bestreed en er meisjes mee kon inpalmen. Daarom doen we Arriaga tekort als we hem alleen scenarist noemen. Ja, hij schrijft scenario's, maar ook romans, én hij regisseert zijn eigen films. Zijn verbeelding laat zich niet inperken. 

* Op zaterdag 17 september wordt aan Arriaga de Career Achievement Award uitgereikt tijdens de 24e editie van Film by the Sea in Vlissingen.

Regisseur Guillermo Arriaga
Land Mexico
Taal Engels, Spaans
Ondertiteling English
Speelduur 31 min

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.