Nice Ladies Filmhuis Denhaag

Mariia Ponomarova

Nice Ladies

Een team Oekraïense cheerleaders op leeftijd houdt vast aan hun vriendschap terwijl ze elk op hun eigen manier met het trauma van de oorlog omgaan.

De escalatie van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne stelt de schijnbaar onbreekbare band van een aanstekelijk cheerleadingteam van 50-plussers genaamd ‘Nice Ladies’ op de proef. Ze staan voor onmogelijke keuzes tussen moederland en grootmoederschap, en tussen blijven en vluchten. Teamlid Sveta vlucht met haar familie naar Nederland, terwijl aanvoerder Valia en coach Nadia achterblijven in de herhaaldelijk gebombardeerde stad Kharkiv. Het team is uit elkaar gerukt en ondanks de terreur, het verdriet en de pijn van Sveta’s survivor’s guilt proberen de ladies contact te houden om de hoop niet te verliezen. Is het team in staat om te herenigen, hun zusterschap te redden en om een gemeenschappelijke taal te vinden ondanks de groeiende littekens van de oorlog?

'Elk beeld staat vanaf het begin onder spanning' - de Volkskrant (★★★★)

Deze film is te vinden op Subcatch

Subcatch biedt ondertiteling speciaal ontworpen voor doven en slechthorenden bij bioscoopfilms. De app zorgt ervoor dat gebruikers geen gesproken dialogen missen door automatisch gesynchroniseerde ondertiteling die gelijk loopt met het beeld. Je kunt de app gratis downloaden op je telefoon of tablet via de App Store of Google Play. Kies een van de beschikbare bioscoopfilms, download de bijbehorende ondertiteling, en kies ‘start’ zodra de film begint. Voor meer informatie over Subcatch, klik hier.

Regisseur Mariia Ponomarova
Land Nederland, Oekraïne
Taal Oekraïens
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 92 min
Kijkwijzer
01
02
03
04
05

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.