Nata Per Te Filmhuis Denhaag

Fabio Mollo

Nata Per Te

Ontroerend en waargebeurd verhaal over de alleenstaande Luca die een baby'tje wil adopteren, maar moet opboksen tegen de starre rechterlijke regels.

Nata Per Te is het waargebeurde en ontroerende verhaal van Luca en Alba: een man en een klein meisje die elkaar hard nodig hebben, ook al lijkt de wereld om hen heen daar niet klaar voor te zijn. Het is 2017 en de rechtbank in Napels is op zoek naar een gezin voor het babymeisje Alba, die het syndroom van Down heeft en vanaf haar geboorte in het ziekenhuis werd achtergelaten. Luca, alleenstaand en homoseksueel met een sterk verlangen naar vaderschap, vecht om de voogdij over Alba te verkrijgen. Hoeveel ‘traditionele’ gezinnen moeten nee zeggen, voordat Luca in aanmerking kan komen voor het vaderschap?

'Emancipatoir feelgooddrama' - VPRO Cinema (★★★)

Toelichting van hoofdprogrammeur, Leendert de Jong

"Niemand zou zijn wens om ouder te worden moeten rechtvaardigen”, aldus de advocaat in 'Nata Per Te'. De film schuwt gemakkelijke retoriek en behandelt het waargebeurde verhaal over een alleenstaande homo die een pasgeboren meisje met Down-syndroom wil adopteren met liefde en grote menselijkheid.''

Regisseur Fabio Mollo
Cast Teresa Saponangelo, Pierluigi Gigante, Alessandro Piavani
Land Italië
Taal Italiaans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 113 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.