Mandy Filmhuis Denhaag

Panos Cosmatos

Mandy

Het betoverende leven van een stel in een afgelegen bos wordt wreed verstoord door een nachtmerrieachtige hippiecultus en hun demonische motorrijders, waardoor een man in een spiraalvormige, surrealistische wraakactie terechtkomt.

Cage speelt houthakker Red, die in een duister sprookjesbos woont met zijn vriendin Mandy. Nadat zij wordt ontvoerd door een sekte die bescherming geniet van een demonische motorbende, zet Red bewapend met een kruisboog en hakbijl de aanval in. Het bloedbad dat volgt is aan de voorspelbare kant, maar de in metal gedrenkte fantasykitschwereld van regisseur Cosmatos is volstrekt origineel, en Cage’ furieuze energie kwam zelden zo goed tot z’n recht. Met uiterst effectieve muziek van Jóhann Jóhannsson, die nog voor de release overleed.

Cage Rage: A Nicolas Cage Retrospective

Laat je meevoeren door de grenzeloze energie en charme van Nicolas Cage tijdens deze speciale maand bij Filmhuis Den Haag. Een viering van een acteur die niet bang is om anders te zijn, en die ons herinnert aan het pure plezier van cinema. Voor de rest van het programma, zie hier.

Regisseur Panos Cosmatos
Cast Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache
Land Verenigd Koninkrijk, België, Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 121 min
Kijkwijzer
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.