Jessica Woodworth

Luka

(ENG below) Luka is Jessica Woodworths toekomstvisie in zwartwit over het mythische Fort Kairos, gelegen in een post-apocalyptisch landschap. Opgenomen met de flanken van vulkaan de Etna op de achtergrond.

(English below) Luka, een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Zijn hoop om als elite-sluipschutter te dienen blijkt ijdel wanneer hij wordt toegewezen aan de onderhoudsploeg en zich moet onderwerpen aan de strikte code van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering. Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat. 

'Intrigerend, fraai geschoten' - ★★★★ VPRO Cinema
'Bijzonder zwart-wit universum' - ★★★ de Volkskrant

--
Luka, an ambitious young soldier, settles in the legendary Fort Kairos where heroic warriors defend the remains of civilization. His hopes of serving as an elite sniper prove in vain when he is assigned to the maintenance crew and must submit to the strict code of Kairos: obedience-endurance-sacrifice. As he rises in rank, Luka finds strength and joy in his friendship with Konstantin, an enigmatic radar engineer, and Geronimo, a light-hearted soldier.

'Intriguing, beautifully shot' - ★★★★ VPRO Cinema

'Special black-and-white universe' - ★★★ de Volkskrant

Regisseur Jessica Woodworth
Cast Geraldine Chaplin, Jonas Smulders, Jan Bijvoet
Land België
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 94 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.