Le Mépris Filmhuis Denhaag

Jean-Luc Godard

Le Mépris

Jean-Luc Godards Le Mépris toont Michel Piccoli als een scenarioschrijver die verscheurd wordt tussen de eisen van een trotse Europese regisseur, een ruwe en arrogante Amerikaanse producent, en zijn gedesillusioneerde vrouw, Camille, terwijl hij probeert het script voor een nieuwe filmversie van De Odyssee te bewerken.

Jean-Luc Godards Le Mépris toont Michel Piccoli (La Grande Bouffe, Belle De Jour) als een scenarioschrijver die verscheurd wordt tussen de eisen van een trotse Europese regisseur (gespeeld door de legendarische regisseur Fritz Lang), een ruwe en arrogante Amerikaanse producent (Jack Palance), en zijn gedesillusioneerde vrouw, Camille (de voortreffelijke Brigitte Bardot), terwijl hij probeert het script voor een nieuwe filmversie van De Odyssee te bewerken. Jean-Luc Godards subversieve intrede in de commerciële filmwereld is een verfijnd, meeslepend Cinemascope-epos; een indringende studie over echtelijke breuk, artistieke compromissen en het filmmaakproces, met een onvergetelijke soundtrack van de meermaals bekroonde componist Georges Delerue.

'Studie over de onmogelijkheid van filmmaken' - ★★★★★ VPRO Cinema
'De beste Franse new wave-film' - ★★★★★ The Times
'Een film die elke nieuwe generatie opnieuw kan ontdekken' - Filmkrant 

Regisseur Jean-Luc Godard
Cast Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Giorgia Moll
Land Frankrijk
Taal Frans, Engels, Duits, Italiaans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 103 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.