Mariusz Wilczynski

Kill It and Leave This Town

Een man die zijn dierbaren heeft verloren trekt zich terug in zijn herinneringen. Volstrekt unieke animatie met horror-elementen, wonderschoon, teder en grimmig. Winnaar Special Jury Mention op het animatiefilmfestival van Annecy en winnaar FIPRESCI-prijs van de internationale filmpers (Viennale 2020).

Een man ontvlucht de werkelijkheid na het verlies van zijn geliefden en trekt zich terug in zijn herinneringen. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. Zo groeit er jarenlang een stad in zijn herinneringen. Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er onuitgenodigd tot leven. Ze zijn in het geheugen steeds jong gebleven, maar wanneer de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en dat eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit. 

Veertien jaar werkte Wilczynski aan de stad, getekend in een betrekkelijk kale schetsboekstijl die juist daardoor des te waarachtiger overkomt.

Regisseur Mariusz Wilczynski
Land Polen
Taal Pools, Latijn, Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 88 min

Previously Unreleased

Deze film is onderdeel van Previously Unreleased. Van 7 juli t/m 7 september. Films die de Nederlandse filmtheaters - ten onrechte - niet hebben bereikt. Een zomer vol romantiek, drama, horror, morele keuzes, feit en fictie…

This is the Dutch subtitled version. If you want to see this film with English subtitles, click on the link below.

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.