Jezebel - Bette Davis • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

William Wyler

Jezebel - Bette Davis

In het Louisiana van de jaren 1850 verliest een vrijgevochten zuidelijke belle haar verloofde door haar koppige ijdelheid en trots, en ze zweert hem terug te winnen.

Davis speelt de rol van een verwende, eigenzinnige, kokette Southern belle die haar relatie met de hoofdrolspelers Henry Fonda en George Brent spuugzat en koppig verpest. Ze overwint haar eigen oppervlakkigheid en egoïsme wanneer Fonda ziek wordt met gele koorts en ze zichzelf heldhaftig opoffert om voor hem te zorgen.

Fasten your seatbelts... it's Bette Davis

Fasten your seatbelts en laat je meevoeren door de dynamiek van Bette Davis tijdens deze speciale maand bij Filmhuis Den Haag. Een viering van een actrice die niet bang was om buiten de gebaande paden te treden, grenzen te verleggen en deuren te openen voor een nieuwe generatie vrouwelijk filmtalent. Te zien van 30 mei t/m 30 juni.

Bekijk hier de hele programmering.

Regisseur William Wyler
Cast Bette Davis, Henry Fonda, George Brent
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling Geen
Speelduur 104 min
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.