Liliana Cavani

I cannibali

Italiaanse film van Liliana Cavani. Een vrije adaptatie van Sophocles' Antigone, gesitueerd in een al dan niet verre dystopische toekomst waar een totalitair regime de macht in handen heeft.

De straten en de pleinen van Milaan liggen bezaaid met lijken van politieke tegenstanders van het regime. Geen enkele voorbijganger lijkt daar acht op te slaan. Overal hangen affiches met de mededeling dat iedereen die de lijken aanraakt op zijn beurt zal sterven. 

Antigone, een jonge vrouw uit een gegoede burgerfamilie, wil koste wat het kost het lijk van haar vermoorde broer weghalen om het te begraven. Daarbij wordt ze geholpen door Tiresia, een raadselachtige jonge man die een onverstaanbare taal spreekt en die uit het niets lijkt te zijn opgedoemd.

English

The streets of a big city are full of dead bodies but people seem not to notice and pass by indifferently. At the behest of the authorities, the bodies of those citizens who were killed because the rebels should serve as a warning. Antigone wants to bury her brother. She receives help from a young man called Tiresia, who speaks a foreign language and seems to come out of nowhere.

Regisseur Liliana Cavani
Land Italië
Taal Italiaans
Ondertiteling English
Speelduur 88 min
01
02
03
04

The Sound of Morricone

Deze vertoning van I cannibali is onderdeel van The Sound of Morricone binnen onze tentoonstelling. Lees en luister meer over de beroemde componist via de link.

Meer Morricone klassiekers

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.