Het verhaal van een Haagse filmfabriek

Deze boekpresentatie is een besloten event.

Een presentatie van het nieuwe boek De Filmfabriek, Profilti 1929-1933 door Barend de Voogd, uitgegeven door Uitgeverij Walburg Pers.

Programma
-Welkom door May Meurs (redacteur Walburg Pers).
-Inleiding door Barend de Voogd met een aantal films. Over o.a. de films van Profilti, het pionieren met de geluidsfilmtechniek en de felle concurrentiestrijd met Polygoon.

Het boek is na afloop te koop.

Over het boek
FILMFABRIEK stond er met grote letters boven de hoge atelierdeuren. In de Koningin Sophiestraat in Den Haag was vanaf 28 mei 1929 de N.V. Filmfabriek Profilti gevestigd. Op het hoogtepunt werkten er veertig mensen; de trotse en hardwerkende makers van het eerste Nederlandse bioscoopjournaal met geluid, ‘Nederland in Klank en Beeld’. De belangrijkste concurrent van het Polygoonjournaal.

Nooit eerder werd het complete verhaal van de beginjaren van Profilti verteld. Filmjournalist Barend de Voogd deed onderzoek in de Nederlandse (film)archieven en beschrijft de bijzondere geschiedenis van de filmfabriek. De successen en mislukkingen, de hoog oplopende concurrentiestrijd met Polygoon én de verbijsterende manier waarop het in 1933 allemaal ten einde kwam.

Film-, bedrijfs- en familiegeschiedenis ineen. Barend de Voogd neemt de lezer mee op een fascinerende en deels persoonlijke ontdekkingsreis; zijn grootvader Abraham was tot 1933 directeur van Profilti en staat in het midden van de foto.

Barend de Voogd

Barend de Voogd schreef voor De Filmkrant, Holland Film Nieuws, Preview en Schokkend Nieuws filmmagazine, waarvan hij jarenlang hoofdredacteur is geweest. Hij schreef Tot de laatste akte!, een fraai koffietafelboek over particuliere verzamelaars van 35mm-film, dat in 2018 genomineerd werd voor de Louis Hartlooper Prijs voor de beste filmpublicatie.

Regisseur
Land
Taal
Ondertiteling
Speelduur 90 min
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.