Head South Filmhuis Denhaag

Jonathan Ogilvie

Head South

In deze vurige coming-of-agekomedie raakt een jongen op een privéschool geobsedeerd door postpunk, vervreemdt hij zijn vrienden en staat hij voor de uitdaging om op te treden met een band die nog niet bestaat.

Christchurch, Nieuw-Zeeland 1979. Angus is een goedgelovige tiener die er alles aan doet om er bij te horen. Hij wordt enorm aangetrokken door de underground postpunkmuziekscene. Vastberaden om deel uit te maken van deze aantrekkelijke maar wispelturige subcultuur, distantieert Angus zich van zijn echte vrienden en liegt hij over zijn muzikale capaciteiten tegen zijn nieuwe ‘vrienden’. Ingehaald door zijn eigen bedrog zal hij snel de muzikant moeten worden die hij zegt te zijn en zal hij moeten optreden met een band die (nog) niet bestaat. Met de steun van zijn vrienden, vooral de getalenteerde Kirsten, moet Angus angst, spot en een gebrekkig zelfvertrouwen overwinnen en het podium betreden. Openingsfilm van het IFFR 2024.

Toelichting van medewerker marketing & communicatie, Roos Meijer:

''Van Dr. Who referenties tot butched kapsels die elke tiener zichzelf wel eens heeft aangemeten: het muzikale coming of age verhaal van 'Head South' doet denken aan 'Sing Street' en 'The Commitments', maar dan een tikkeltje weirder. Met een bijzondere diepe laag, een heerlijke punk soundtrack en herkenbare puberale knulligheid is 'Head South' de perfecte film om je maand muzikaal mee af te sluiten.''

Regisseur Jonathan Ogilvie
Cast Ed Oxenbould, Benee, Roxie Mohebbi
Land Nieuw-Zeeland
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 98 min
Kijkwijzer
01
02
03
04

Verwacht op 25 juli

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.