Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van gouden-kalfwinnaar Ruben Smit (bekend van WAD en de Nieuwe Wildernis). De statige steltloper en nationale vogel vertelt het magistrale verhaal van hoe te overleven op zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland.

Het verhaal van de polder-Panda De grutto is eigenlijk de Nederlandse ‘polder-panda’; onze nationale vogel levend in onze weilanden. In rap tempo verdwijnt de vogel uit ons land. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de bloemrijke weilanden van onze polders is steeds vaker met een lampje te zoeken. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap? Deze intieme en indrukwekkende documentaire van Ruben Smit laat zien hoe de vogel probeert te overleven in een continue veranderende wereld. De vogel wordt gevolgd op zijn reis over de wereld en in de tijd. En we ontmoeten de mensen die hij ontmoet.

Speciale filmavonden Actieplan Boerenlandvogels

In het kader van Actieplan Boerenlandvogels vertonen wij op donderdag 22 en 29 september in samenwerking met de provincie Zuid-Holland de film 'Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel'. Deze filmavonden wordt geopend door bioloog, presentatrice en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland Camilla Dreef.

Regisseur Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling Geen
Speelduur 97 min
Kijkwijzer
01
02
03