Fucking Åmål (pride re-release) Filmhuis Denhaag

Lukas Moodysson

Fucking Åmål (re-release)

In het rustige Åmål groeien Agnes en Elin steeds dichter naar elkaar toe.

In het saaie Zweedse provinciestadje Åmål is niet veel te doen. De sombere tiener Agnes woont er nog maar kort en hoort er niet bij. Ze is heimelijk verliefd op Elin, het populairste meisje van school, maar kan nergens terecht met haar gevoelens. Agnes' wereld stort in wanneer Elin haar op haar 16e verjaardagsfeestje vernedert. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes' moed, achteraf spijt van. Langzaam groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe.

'Trefzekere, welhaast terloopse cameravoering en montage' - VPRO Cinema (★★★★)

Toelichting van projectleider Filmhub Zuid-Holland, Eveline van Stuijvenberg:

''Je zult maar puber zijn en in Åmål wonen. En dan, als meisje, ook nog eens verliefd zijn op het populairste meisje van school. Heerlijke coming-of-age film waarin iedereen mag zijn wie 'ie is.''

Regisseur Lukas Moodysson
Cast Alexandra Dahlström, Erica Carlson, Rebecca Liljeberg
Land Zweden
Taal Zweeds
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 89 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.