Alejandro Jodorowsky

Fando y Lis (4K Restoration)

Een rauw en bijtend onderzoek naar destructieve afhankelijkheid tussen twee geliefden die in conflict zijn vanwege de angst en de eisen die ze aan elkaar opleggen.

Alejandro Jodorowsky's eerste speelfilm, Fando y Lis, is een rauw en bijtend onderzoek naar destructieve afhankelijkheid tussen twee geliefden die in conflict zijn vanwege de angst en de eisen die ze aan elkaar opleggen. Jodorowsky’s groteske beelden veroorzaakten een rel tijdens de première van de film in 1968 op het filmfestival van Acapulco. Jodorowsky ontsnapte ternauwernood nadat hij met zijn leven was bedreigd en zijn limousine werd door de bioscoopbezoekers met stenen bekogeld. De film werd uiteindelijk verboden in Mexico. Fando y Lis is een buitengewoon ambitieuze en typisch excessieve bewerking van een controversieel toneelstuk van Fernando Arrabal, en legt de kiem voor vele thema’s die Jodorowsky in zijn latere werken zou verkennen.

Regisseur Alejandro Jodorowsky
Cast Sergio Kleiner, Diana Mariscal, María Teresa Rivas
Land Mexico
Taal Spaans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 97 min
Kijkwijzer
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.