Explanation for Everything Filmhuis Denhaag

Gábor Reisz

Explanation for Everything

In het zomerse Boedapest wordt Ábels eindexamen verstoord door liefdesperikelen en maatschappelijke spanningen.

Het is zomer in Boedapest als Ábel zich moet focussen op zijn eindexamens. Zijn liefde voor beste vriendin Janka houdt hem echter van zijn werk. Janka zelf is enkel bezig met haar onbeantwoorde liefde voor haar getrouwde geschiedenisleraar, die op zijn beurt verwikkeld is in een strijd met Ábels conservatieve vader. De spanningen van een gepolariseerde samenleving worden onverwachts duidelijk als Ábels eindexamen het middelpunt van een nationaal schandaal wordt.

'Vermakelijke les over de stupiditeit van polarisatie en simplificaties' - VPRO Cinema (★★★★)

'Knappe film over het gepolariseerde klimaat in Hongarije' - de Volkskrant (★★★★)

Regisseur Gábor Reisz
Cast Gáspár Adonyi-Walsh, Rebeka Hatházi, Lilla Kizlinger
Land Hongarije
Taal Hongaars
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 127 min
Kijkwijzer
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.