Kornél Mundruczó

Evolution

Bitter ironisch, gestileerd drieluik over de manier waarop de Holocaust van generatie op generatie doorwerkt. Van de maker van Pieces of a Woman, Jupiter’s Moon, White God, Tender Son: The Frankenstein Project en Delta.

Het bitter ironische drieluik begint als een surrealistische herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en eindigt in het moderne Berlijn, waar de oude wonden nog lang niet geheeld zijn.

In het eerste deel van dit drieluik weet een baby op wonderbaarlijke wijze Auschwitz te overleven. Deze Eva is in het volgende deel de moeder van Léna, die zich verzet tegen de Joodse overlevingsmentaliteit. Het drama eindigt met het liefdesverhaal van Jonas, de tienerkleinzoon die in het huidige Berlijn verliefd is op Yasmin. De pijn en de stigma's worden van generatie op generatie doorgegeven, van Eva naar Léna naar Jonas.

Deze vertoning is Engels ondertiteld.

English

Episodes trace three generations of a family, from a surreal memory of World War II to modern day Berlin, unable to process their past in a society still coping with the wounds of its history.

Regisseur Kornél Mundruczó
Land Hongarije, Duitsland
Taal Hongaars, Duits
Ondertiteling English
Speelduur 97 min
Kijkwijzer

Previously Unreleased

This movie is part of Previously Unreleased, a special program from July 7 to September 7. Films that have not reached the Dutch movie theaters. A summer full of romance, drama, horror, moral choices, fact and fiction…

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.