Emmanuel Carrère

Entre Deux Mondes

Met Entre deux Mondes wordt een liefdevol portret geschetst van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden.

Entre deux Mondes is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven?


Inleiding van Jeroen van Bergeijk

Voorafgaand aan de première voorstelling van Entre Deux Mondes op donderdag 22 september een inleiding met journalist Jeroen van Bergeijk. Entre Deux Mondes is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. Jeroen van Bergeijk volgt in zijn spraakmakende undercover reportages hetzelfde procedé als journalist Florence Aubenas, op wiens boek Entre Deux Mondes is gebaseerd.

Regisseur Emmanuel Carrère
Land Frankrijk
Taal Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 106 min
Kijkwijzer

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.