Alejandro Jodorowsky

El Topo (4K Restoration)

Een brutale revolverheld laat zijn zoon achter in zijn zoektocht om vier revolvermeesters te verslaan.

De "psychedelische western" El Topo uit 1970 volgt een brutale revolverheld die zijn jonge zoon achterlaat in zijn zoektocht om vier revolvermeesters te verslaan alvorens hij opgenomen te worden door een ondergrondse groep kleine mensen, verlamden en misvormde individuen die door de maatschappij worden gemeden. Deze eigenzinnige klassieker werd indertijd enthousiast aangeprezen door John Lennon en Yoko Ono en startte het fenomeen "midnight movie", door jarenlang in het Elgin Theater in New York te draaien. De voormalige Beatle zou de rechten van El Topo kopen en de financiering verzekeren voor Jodorowsky's volgende film, The Holy Mountain. Klassieke Americana en Europese avant-garde sentimenten botsen met Zen Boeddhisme en referenties naar de Bijbel terwijl het mystieke titelpersonage (gespeeld door Alejandro Jodorowsky zelf) zich een bizarre weg waant naar allegorisch zelfbewustzijn en wederopstanding. Jodorowsky’s knotsgekke western zoekt een alternatief voor de Hollywood mainstream en blijft een van de meest controversiële en gewelddadige quasi-western headtrips ooit gemaakt.

Regisseur Alejandro Jodorowsky
Cast Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, José Legarreta
Land Mexico
Taal Spaans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 124 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.