Dogtooth (re-release) • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Yorgos Lanthimos

Dogtooth (re-release)

Haunting exploration of parental control and the fragility of innocence within a secluded family.

Dogtooth vertelt het verhaal van drie broers en zussen die worden opgesloten op het geïsoleerde landgoed van hun familie door hun overbezorgde ouders, die een alternatieve realiteit hebben gecreëerd om hen te controleren. Terwijl de kinderen opgroeien, beginnen de grenzen van hun beschermde wereld te kraken, wat tot verontrustende gevolgen leidt. Deze provocerende film verkent thema's als macht, manipulatie en de kwetsbaarheid van onschuld.

'Vilein-verontrustend familiedrama' - VPRO Cinema (★★★★★) 

'De film gaat heel ver' - Het Parool (★★★★)

Toelichting van programmeur, Thomas Foster:

''De ultiem vreemd maar oh zo mooie doorbraak van Lanthimos. Gaslighting to the fullest.''

The Legendary Lanthimos

Ter ere van de release van 'Kinds of Kindness' en de re-release van de veelgeprezen film Dogtooth, presenteren we in de maand juli met plezier twee speciale Double Bill screenings van de films van Yorgos Lanthimos, die we onder andere ook kennen van Poor Things. Op zondag 14 juli vertonen we een Double Bill van Dogtooth en The Killing of a Sacred Deer. Op 27 juli vertonen we The Favourite en The Lobster. Combitickets zijn voor slechts 20 euro te koop via onze site. Mis deze kans niet!

Regisseur Yorgos Lanthimos
Cast Michele Valley, Christos Stergioglou, Christos Passalis
Land Griekenland
Taal Grieks
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 96 min
Kijkwijzer
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.