Nafiss Nia

Die Middag - Film & Gesprek

Het is inmiddels traditie dat wij, vlak voor de start van het MTM festival, onze reeks Film & Gesprek i.s.m met Movies that Matter organiseren. Op 23 maart vertonen wij de film Die middag van regisseur Nafiss Nia. Na afloop een gesprek met Nafiss Nia, zelf vluchteling uit Iran en Firas Alkhoury, een uit Irak gevluchte arts. Moderator is Bahram Sadeghi, coördinator verdieping van MTM.

Die Middag - Roya, gevlucht vanuit Iran naar Nederland, staat op het punt te worden teruggestuurd. Wanhopig bezoekt ze een vrouw die vluchtelingen zou helpen. Maar haar deur is gesloten. Erachter een man, met zijn eigen wanhoop. Poëtische meditatie over het leven als vluchteling in Nederland, en over hoop die je meedraagt op je vlucht.  

Regisseur Nafiss Nia
Land Nederland
Taal Nederlands, Farsi, Engels
Ondertiteling English
Speelduur 73 min

Na afloop een gesprek met Nafiss Nia en Firas al Khoury.

Nafiss Nia is een Iraans-Nederlandse (scenario)schrijver, regisseur en dichter. Nafiss studeerde film in Iran en scenarioschrijven aan de Filmacademie in Amsterdam. Ze heeft verschillende films en documentaires geregisseerd en als producent en scenarioschrijver bijgedragen aan andere films. Er zijn verschillende bundels van haar poëzie verschenen.

Firas al Khoury betekent letterlijk in het Arabisch vertaald “de toekomst voorspelende pastoor”. Ik kom oorspronkelijk uit Irak, ben 37 jaar oud en inmiddels alweer 11 jaar in Nederland. Als jonge en gevluchte arts uit Irak ben ik in 2012 in Nederland terecht gekomen. Ik ben nu werkzaam als Spoedeisende hulp arts in Zuyderland MC. Ik geloof sterk dat vluchtelingen onze samenleving kunnen verrijken. Het zijn mensen met lef, lef om alles achter te laten en opnieuw te beginnen. Zij hebben genoeg meegemaakt maar hebben zichzelf meegenomen. Het is aan ons om ze een verwelkomende hand te bieden, zodat ook zij hun dromen kunnen waarmaken.

01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.