Ainhoa Rodríguez

Destello bravío

Hoogst origineel drama over een vrouw in het zuidwesten van Spanje die haar man verlaat en door het stadje zwerft. De tableaux doen soms denken aan Roy Andersson, maar uiteindelijk heeft Rodriguez een geheel eigen stem. Onderdeel van de Tiger-competitie, IFFR 2021.

Dit hoogst originele drama met surrealistische trekjes bewijst dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn. Isa neemt op een cassetterecorder berichten voor zichzelf op, die ze later afspeelt. “Er zal een enorme lichtflits boven het dorp verschijnen, die alles zal veranderen”, hoort ze zichzelf zeggen. "Het is geweldig. We zullen allemaal hoofdpijn krijgen, we zullen onze herinneringen verliezen en we zullen verdwijnen.”

Isa hoopt op verandering, en dat is niet verwonderlijk. Ze woont in een kleine gemeenschap in het zuidwesten van Spanje waar nooit iets gebeurt. De jongeren vertrekken allemaal. Voor degenen die achterblijven, lijkt de tijd stil te staan. Cita's hoop is op iets anders gevestigd. Ze verlaat haar man en zwerft door het stadje.

Regisseur Ainhoa Rodríguez
Land Spanje
Taal Spaans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 98 min
Kijkwijzer

Previously Unreleased

Deze film is onderdeel van Previously Unreleased. Van 30 juni t/m 7 september. Films die de Nederlandse filmtheaters - ten onrechte - niet hebben bereikt. Een zomer vol romantiek, drama, horror, morele keuzes, feit en fictie…

This is the Dutch subtitled version. If you want to see this film with English subtitles, click on the link below.

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.