De Bezette Stad Filmhuis Denhaag

Steve McQueen

De Bezette Stad

Het verleden botst met het heden in deze opgraving van de nazi-bezetting van Amsterdam: een reis van de Tweede Wereldoorlog naar recente jaren van pandemie en protest en een provocerende, levensbevestigende reflectie op herinnering, tijd en wat komen gaat.

Steve McQueens gedurfde documentaire De Bezette Stad is geïnspireerd op het boek 'Atlas van een Bezette Stad. Amsterdam 1940-1945 van Bianca Stigter.'

McQueen creëert twee in elkaar grijpende portretten: het ene toont van deur tot deur de nazi bezetting die de stad nog steeds achtervolgt, het andere is een levendige reis door de laatste jaren van pandemie en protest. Wat naar voren komt, is zowel verpletterend als hoopgevend, een verreikende meditatie over geheugen, tijd en wat er in het verschiet ligt.

De Bezette Stad heeft vanwege de lengte een pauze van 15 minuten.

Regisseur Steve McQueen
Cast Carice van Houten (Stem)
Land Verenigd Koninkrijk, Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling
Speelduur 262 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.