Dag van de Korte Film 2023 Filmhuis Denhaag

Thalia de Jong, Quentin Haberham, Claire Zhou, Isis Mihrimah Cabolet, Emma Evelein, Victoria Warmerdam

Dag van de Korte Film 2023

Op de kortste dag van het jaar vieren we de Dag van de Korte Film, met de beste korte films van eigen bodem van zeer talentvolle makers.

Korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Daarnaast is het hét medium waarmee jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Speciaal om deze producties het podium te geven dat ze verdienen vieren we op 21 december de Dag van de Korte Film met een speciaal filmprogramma samengesteld door Eye, NFF en Go Short. Zes shorts gemaakt door talentvolle makers, allemaal van eigen bodem.

Titels in het programma op volgorde van vertoning:
When Doves Try (Thalia de Jong): Borst pront vooruit, stoer rondstappen en schudden maar met die verendos. Maar lukt het deze duif om zijn beoogde liefdesgezel te imponeren? 3 minuten.

Balcony Cacophony (Quentin Haberham): Een rijke dame en haar nieuwe buurman halen tijdens een burenruzie het bloed onder elkaars nagels vandaan. Creatief balkonspektakel leidt in deze korte animatie tot onvoorziene gevolgen. 7 minuten.

Het Optreden (Claire Zhou): Wanneer de feestelijke Nieuwjaarsviering van de Chinese kerk nadert, wordt het voor koorzangeres Lin in dit korte drama steeds moeilijker om haar trans dochter voor de gemeenschap te verbergen. 20 minuten.

Gleuf (Isis Mihrimah Cabolet): Innemende korte film over een in een isolement geraakte zeventigjarige vrouw. Wanneer ze in contact komt met een al even eenzame jongeman, hervindt ze haar levenslust. 17 minuten.

Lucid Dreaming (Emma Evelein): Korte dansfilm waarin een meisje zich tijdens een treinrit verliest in de wereld van de onbekende man die tegenover haar zit. Onderweg worden ook andere passagiers betrokken bij deze ervaring. 15 minuten.

Ik ben geen robot (Victoria Warmerdam): Het is eigenlijk een formaliteit: het afvinken van de 'Ik ben geen robot'-controle tijdens een programma-update. Toch lukt het Lara maar niet haar computer te overtuigen dat ze een mens is. Het zou toch niet...? 22 minuten.

Regisseur Thalia de Jong, Quentin Haberham, Claire Zhou, Isis Mihrimah Cabolet, Emma Evelein, Victoria Warmerdam
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling Engels
Speelduur 84 min
01
02
03
04
05
06

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.